Rodgers strooit met pluimen: 'We speelden fantastisch'

Reacties

Na een reeks van vijf duels zonder zege boekte Liverpool vandaag een uiterst welkome overwinning op Stoke City. De zege was allesbehalve overtuigend, maar dat maakt Brendan Rodgers niet uit. Hij steekt de loftrompet na de 1-0 zege op The Potters.

Rodgers strooit met pluimen: 'We speelden fantastisch'

Door de dramatische seizoenstart kwam Rodgers, die vorig seizoen nog op handen werd gedragen door de tweede plaats op de ranglijst, flink onder vuur te liggen. Er werd door critici hardop getwijfeld aan de keuzes van de manager, zowel tactisch als op de transfermarkt. Rodgers pareerde die kritiek midweeks na de 2-2 remise tegen Ludogorets in de Champions League al met een opvallend positief relaas en overlaadde zijn spelers ook na de magere triomf tegen Stoke met complimenten.

'We speelden fantastisch', jubelde Rodgers. 'Organisatorisch stond het heel erg goed. We hebben veel kansen gecreëerd en ons doelpunt hing al heel lang in de lucht. We hebben deze overwinning echt dik verdiend. Dat het ons bovendien is gelukt om de nul te houden tegen deze hele sterke tegenstander, maakt me nog blijer.'

Moed
Rodgers zag Glen Johnson in de slotfase de verlossende 1-0 maken. 'Hij toonde geweldige moed en toewijding met de wijze waarop hij de bal in het doel kopte', vervolgde de manager. Het was Johnsons eerste doelpunt voor Liverpool in bijna twee jaar.

Met de overwinning maakte Liverpool een einde aan een dramatische reeks, maar de problemen op Anfield zijn nog lang niet voorbij. De club staat nog altijd in het rechterrijtje en de achterstand op de vierde plaats (vijf punten) is bijna even groot als het gat met de degradatiezone (zes punten). Liverpool vervolgt het seizoen dinsdag met een uitduel met hekkensluiter Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.