Van Gaal speelt met taal, Mourinho naar modeshow

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal speelt met taal, Mourinho naar modeshow

• De beheersing van de Engelse taal van Manchester United-manager Louis van Gaal blijft in Engeland voor mooie quotes zorgen. Van Gaal sprak na afloop van de 2-1 zege op Stoke City van 'the so much time' (de zoveelste keer), toen hem werd gevraagd naar de afwezigheid van Wayne Rooney, waardoor Van Gaal inderdaad wéér een speler moest missen door blessureleed.

• Van Gaal zorgde onlangs al voor spraakverwarring. United bracht toen naar buiten dat Daley Blind zes maanden aan de kant zou staan. Kort daarna werd duidelijk dat Van Gaal bedoelde dat de Oranje-international níét zes maanden zou ontbreken. Nu ging de website van The Red Devils opnieuw in de fout door het over een enkel- in plaats van een knieblessure te hebben. Zouden ze bij de redactie van de Engelse club soms problemen hebben Van Gaal te verstaan?

René Meulensteen is ervan overtuigd dat Manchester United ondanks alle blessures nog mee kan doen om de titel in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea is acht punten, met een wedstrijd meer gespeeld. Maar volgens de voormalige rechterhand van Sir Alex Ferguson bij United kan zijn landgenoot Louis van Gaal zich nog gewoon in het gedrang aan de top gaan mengen. 'Daar is het zeker nog niet te laat voor. Natuurlijk is Chelsea sterk en zal het lastig zijn ze te achterhalen. Maar wat Van Gaal nu doet is wat iedereen verwachtte. Een reeks overwinningen. Het is nog niet eens Kerstmis, de titel wordt pas vergeven in maart. (Sky Sports)

• De voormalige wereldster Rivaldo is eigenaar van de Braziliaanse club Mogi Mirim. De linkspoot is op zoek naar investeerders zodat hij op den duur de club kan overdragen. De manier waarop hij naar externe financiers zoekt, is opvallend. Via Instagram. 'Ik, Rivaldo, huidig voorzitter van Mogi Mirim, zoek om bepaalde redenen nieuwe investeerders voor de club. Ik zal echter hoofd van de administratie blijven, tot een gezonde overgang mogelijk is. Mocht u geïnteresseerd zijn, een mail naar mmeinvest@gmail.com volstaat om uw interesse te laten blijken', zo luidt de begeleidende tekst.

'Voor een doelman is het extra bijzonder als hij de Gouden Bal wint. Dan moet er wel iets heel opmerkelijks gebeuren'
Gianluigi Buffon acht het vrijwel onmogelijk dat Manuel Neuer in de strijd om de FIFA Ballon d'Or van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi wint. 'Misschien wint een keeper de Gouden Bal als hij zijn team naar de wereldtitel leidt door in vier duels op rij alle penalty's te stoppen in de strafschoppenseries', aldus de Italiaanse doelman, die in 2006 zelf als tweede eindigde in de Gouden Bal-verkiezing van France Football achter zijn landgenoot Fabio Cannavaro. (FIFA.com)

'Ik hoop dat we over tien jaar samen spelen bij Real Madrid. Natuurlijk moet je realistisch zijn en zijn wij nog jong, maar dromen mag. En dat is onze droom…'
Anwar El Ghazi vertelt op de clubwebsite van Ajax in een dubbelinterview met Ricardo Kishna over zijn dromen. De twee buitenspelers hebben allebei Cristiano Ronaldo als idool en hopen  ooit onder contract te staan bij de club die de Portugese superster nu dient.

• Dat Silvio Berlusconi zijn club AC Milan regelmatig bezoekt per privé-helikopter wisten we al, in Engeland steekt Vichai Srivaddhanaprabha de Italiaanse mediamagnaat naar de kroon. In onderstaand filmpje is te zien hoe de Thaise preses van Leicester City al vliegend uit het King Power Stadium vertrekt. En dat terwijl de nabeschouwing nog bezig was…

José Mourinho houdt er andere hobby's op na. De Portugese manager van Chelsea heeft, voor zover wij weten, geen privé-helikopter, maar koos er dinsdagavond voor om met zijn vrouw en dochter een bezoek te brengen aan de modeshow van Victoria's Secret in Londen. Zou The Special One ook al verstand hebben van mode? Of dekt hij zich alvast in voor de drukke Kerstperiode, als hij weinig tijd heeft voor z'n gezin?

• Net als bij Victoria's Secret zijn ze ook bij Napoli bedreven in het maken van kalenders. Zo kunnen de Napolitaanse fans de feestdagen weer doorkomen. Op de foto zijn Gonzalo Higuaín, Marek Hamsik en José Callejon afgebeeld als gladiatoren. Bekijk ook de making off van de kalender die op 18 december uit zal komen.

• Borussia Dortmund is hekkensluiter in de Bundesliga en dat zorgt voor leedvermaak bij aartsrivaal Schalke 04, dat onderstaande tweet echter snel weer verwijderde.

'Hij is nog beroemder dan IKEA...'
• Voormalig toptennisser Björn Borg plaatst zijn landgenoot Zlatan Ibrahimovic op een voetstuk. De Zweedse aanvaller van Paris Saint-Germain is volgens hem wereldwijd nog een bekender exportproduct van de Scandinaviërs dan IKEA. Dinsdagmiddag had Ibrahimovic een ontmoeting met de Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia. 'Koning ontmoet voetbalkoning', kopten Zweedse media met een knipoog.

• In de Ligue 1 zorgde de Belg Yannick Ferreira-Carrasco dinsdagavond voor een fraai technisch hoogstandje tijdens de 2-0 thuiszege van AS Monaco op Lens. Het leverde helaas geen doelpunt op, maar in de extra speeltijd was de 21-jarige aanvaller alsnog trefzeker.

'Als u wilt kunnen we er darts op spelen. Ik ga mijn goede naam niet te grabbel gooien voor zo’n stom, waardeloos schilderij.'
• Michel d'Hooghe, lid van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond FIFA, is in opspraak gekomen. Van een oude Russische collega accepteerde hij een schilderij rond de toewijzing van het WK 2018. Maar de Belg is zich van geen kwaad bewust.

'Het is geen pretje voor mijn onderrug, heb ik al gemerkt.'
• De van Valencia gehuurde Andrés Guardado gaf al aan open te staan voor een langer verblijf bij PSV, maar mogelijk gooien alle kunstgrasvelden in Nederland roet in het eten. De Mexicaan is bepaald geen voorstander van de ondergrond. 'Het is een van de dingen waaraan ik het meest moet wennen hier. In Spanje heb ik er in zeven jaar tijd maar één keer op gespeeld.' (AD)

• Na een afwezigheid van acht maanden maakte Jesé Rodríguez dinsdagavond zijn rentree en de aanvaller van Real Madrid bleek na zijn zware knieblessure het voetballen nog niet verleerd.

'Als we de play-offs voor de Europa League in het zicht zouden krijgen, moeten we er ook voor gaan.'
• Van het gepromoveerde Willem II werden dit seizoen weinig wonderen verwacht, maar de Tilburgers bezetten na veertien wedstrijden de knappe achtste plaats in de Eredivisie. En dus wordt er stiekem gedroomd van Europees voetbal. Bruno Andrade, al goed voor vijf assists dit seizoen, zou ook niet weten waarom de play-offs niet gehaald kunnen worden. 'Ons team is goed genoeg voor de toptien.'

'Frankrijk is hypocriet en laf. Soms denk ik dat we beter af waren geweest als we waren ingelijfd door Duitsland.'
• Thierry Henry krijgt volgens Emmanuel Petit niet genoeg waardering in Frankrijk, waar hij vooral herinnerd wordt aan zijn handsbal tegen Ierland in de play-offs voor het WK van 2010. De kans is aanwezig dat Henry spoedig een punt zet achter zijn loopbaan. Al wordt de Fransman door bookmakers zelfs aan Ajax gelinkt...

• Dat is nog eens een aankondiging van NAC Breda-watcher Yadran Blanco van BN/De Stem. Helaas heeft Jelle ten Rouwelaar weinig te vertellen...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.