Amrabat heeft aandeel in ruime zege van Málaga

Mede dankzij een benutte strafschop van Nordin Amrabat heeft Málaga in eigen huis met 4-1 gewonnen van Granada.

Door twee goals van Ignacio Camacho ging Málaga al met een voordelige marge van 2-0 rusten. Dat kwam ook omdat op slag van rust Youssef El Arabi vergat een strafschop te benutten en zo de spanning terug te brengen.

Kort na rust toonde Amrabat hoe het wel moet vanaf elf meter. Met zijn benutte penalty, zijn tweede doelpunt voor Málaga in de competitie, nam de huurling van Galatasaray het laatste restje hoop van Granada weg.

Juanmi (Málaga) en El Arabi bepaalden uiteindelijk de eindstand op 4-1. Laatstgenoemde maakte met zijn eretreffer zijn eerdere misser goed. Málaga, dat Amrabat graag definitief vast zou leggen, is nu elfde. Granada staat drie plekken lager.