Amrabat: 'Mijn bijdrage aan zege Málaga mooie bonus'

Reacties

Málaga kan weer wat rustiger ademhalen, met dank aan Nordin Amrabat. De voormalige PSV-aanvaller denkt stiekem aan een stunt tegen Real Madrid.

Amrabat: 'Mijn bijdrage aan zege Málaga mooie bonus'

Met een assist en een doelpunt was zijn bijdrage aan het succes tegen Osasuna maandag aanzienlijk. 'Dat is een mooie bonus. Onze trainer Bernd Schuster is al vanaf mijn komst tevreden over mij. Mooi nu een bevestiging te krijgen. Hij is natuurlijk geen kleine trainer, met al die clubs waarvoor hij heeft gespeeld. Alleen al mooi dat hij dat zegt', zei de aanvaller tegen Voetbal International.

Voor Amrabat is het persoonlijke succes ondergeschikt aan het belang voor de club. 'Het is een belangrijke zege, we hebben de punten hard nodig. Het gat naar beneden is heel klein. Tussen nummers elf en negentien zit maar vier punten', aldus de aanvaller, die met Málaga op de dertiende plaats staat.

Zijn optreden zal ongetwijfeld het idee bij Málaga versterken Amrabat ook na dit seizoen te behouden. 'Maar mijn voorkeur ligt bij een terugkeer naar Galatasaray. Je moet je oren nooit helemaal sluiten, en alles aanhoren. Maar in principe ga ik terug', aldus de Galatasaray-huurling.

Málaga moest het maandag doen zonder Mounir El Hamdaoui, die door knieklachten aan de kant bleef. Amrabat hoop de oud-Ajacied snel op het veld te kunnen begroeten. 'Mounir is een rasvoetballer, een topper. We hebben hem hard nodig. Ik hoop dat hij tegen Real Madrid er weer bij zit.'

Volgende week wacht Málaga een bezoek van de Spaanse grootmacht. Voor Amrabat geen onbekende opponent. 'Het zal moeilijk worden maar je weet maar nooit. Je ziet dat Real Valladolid zaterdag Barcelona verslaat', aldus de aanvaller, die weet hoe het is om te winnen van Real Madrid. 'Ik heb het vorig jaar in de Champions League al gedaan met Galatasaray. Ik hoop dat weer te laten zien. Ik heb er zin in.' (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.