Groep B: tien man van Real langs Sneijder, Juve dankt Vidal

Real Madrid moest bijna driekwart Champions League-wedstrijd met tien man spelen, maar won toch van Galatasaray. Juventus klopte FC Kopenhagen dankzij een hattrick van Arturo Vidal.

Real Madrid – Galatasaray 4-1
Bij de Turken startte Nordin Amrabat in de basis, Wesley Sneijder begon op de bank. Grote afwezige bij de thuisploeg was uiteraard vedette Cristiano Ronaldo. Trainer Carlo Ancelotti wilde geen risico nemen met de dijbeenblessure die de Portugees dit weekend opliep. Bij afwezigheid van Ronaldo was Gareth Bale de enige 'man van honderd miljoen' in de basisopstelling. De Welshman liet zich in de eerste helft nadrukkelijk zien.

Al na drie minuten ontving hij de bal in buitenspelpositie, maar hij werd niet afgevlagd. Oog in oog met keeper Eray Iscan schoot Bale de bal echter naast. Het was de grootste kans voor de Spanjaarden, voordat ze met tien man verder moesten. Sergio Ramos trok na 25 minuten de doorgebroken Galatasaray-aanvaller Umut Bulut naar de grond en kon inrukken met een rode kaart (foto).

Ondanks de ondertalsituatie kwam Real Madrid op voorsprong. Een vrije trap van een meter of dertig werd een klusje voor Bale. Hij gaf de bal een geweldige zwabber mee, waardoor doelman Iscan zich liet verrassen: 1-0. Nog geen minuut daarna zette Bulut alweer de gelijkmaker op het scorebord. Hij schatte een schitterende assist met buitenkant rechts van Didier Drogba op waarde en schoof de 1-1 achter keeper Iker Casillas. Het betekende ook de ruststand.

Vlak na rust kwam Real goed weg. Bulut leek te ontsnappen en de 1-2 binnen te schuiven, maar die treffer werd (ogenschijnlijk onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna eiste Álvaro Arbeloa een hoofdrol voor zich op. Eerst werkte hij, eveneens op randje buitenspel, de 2-1 binnen met een voor hem zeldzame goal. Een paar minuten later claimde hij een penalty, maar kreeg hij geel vanwege een schwalbe.

Van links naar rechts vieren Marcelo, Gareth Bale (maker van de 1-0) en Ángel Di Maria de 3-1 van laatsgenoemde.

Kort na de 3-1 van Ángel Di Maria (foto boven) in de 63ste minuut mocht Wesley Sneijder invallen. De Nederlander maakte zijn rentree na een rugblessure, maar kon niet meer voorkomen dat zijn huidige club onderuit ging op bezoek bij een van zijn voormalige werkgevers. Isco zorgde zelfs nog voor de 4-1.

Juventus – FC Kopenhagen 3-1
Juventus was voor rust verreweg de betere ploeg, maar de Italianen hadden desondanks een klein half uur nodig om de score te openen tegen FC Kopenhagen. Lars Jacobsen maakte hands in het strafschopgebied en net als tegen Real Madrid schoot Arturo Vidal de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1-0.

Man van de wedstrijd Arturo Vidal (links) en ploeggenoot Martin Cáceres springen uit dolle vreugde tegen elkaar aan.

Na tien minuten in de tweede helft kon een verre ingooi door de Italianen maar niet weggewerkt worden, waarna Olof Mellberg uiteindelijk besloot om te profiteren en de 1-1 binnen te schieten. Die bleef niet lang op het bord, want Juventus kreeg een tweede strafschop.

Mellberg - uitgerekend de maker van de gelijkmaker - legde Llorente neer, Vidal pakte ook het tweede cadeautje uit: 2-1. De Chileen zorgde na een ruim half uur met een erg fraaie kopbal in de lange hoek voor de definitieve beslissing. Het betekende eindelijk weer eens een winstpartij voor Juve, na zes Champions League-duels zonder zege.

Door de uitslagen in Groep B van woensdag staat Juventus (met zes punten uit vijf duels) nu zeven punten achter groepswinnaar Real Madrid, dat dertien punten heeft. Galatasaray en FC Kopenhagen volgen met allebei vier punten na vijf wedstrijden. In de laatste wedstrijden nemen de Turken en Italianen het in Istanbul tegen elkaar op, Real Madrid reist af naar Kopenhagen.