Sneijder begint tegen Real op de bank, Amrabat speelt wel

Wesley Sneijder begint woensdagavond op bezoek bij Real Madrid op de bank. De spelmaker van Galatasaray heeft zijn rugklachten inmiddels achter zich gelaten, maar de Turken willen geen risico nemen met de Oranje-international. Mogelijk valt Sneijder tegen zijn oude club nog wel in. Nordin Amrabat is wél basisspeler.

Sneijder begint tegen Real op de bank, Amrabat speelt wel

'Ik heb al mijn spelers tot mijn beschikking. Sommigen zijn nog niet honderd procent fit, maar alle belangrijke krachten zijn er klaar voor', zei Galatasaray-trainer Roberto Mancini vooraf nog doelend op onder anderen Sneijder, die sinds 1 november niet meer in actie kwam door zijn blessureleed.

Sneijder speelde in de seizoenen 2007/08 en 2008/09 zelf nog in Santiago Bernabéu voor Real. De Turken delen in Groep B van de Champions League de tweede plaats met FC Kopenhagen (beiden vier punten). Juventus is hekkensluiter met drie punten, terwijl Real al zo goed als zeker is van de volgende ronde met tien punten.

Ronaldo
Aan de kant van De Koninklijke  ontbreekt sterspeler Cristiano Ronaldo met een lichte hamstringblessure. Mancini kent het belang van de Portugees voor de Madrilenen. 'Natuurlijk is hij zéér belangrijk voor hen. Zijn afwezigheid is voor ons een voordeel, maar Real heeft genoeg andere goede spelers. Wij moeten naar onszelf kijken. We hebben een grote kans om ons te kwalificeren in deze poule. We verwachten een mooie sfeer in Bernabéu en gaan er vol voor. Dat we de eerste onderlinge confrontatie met 6-1 verloren, zegt niks', weet de Italiaan, die toen nog niet aan het roer stond in Istanbul. 'Beide ploegen zien er nu heel anders uit.'

Overigens zal Ronaldo niet helemaal afwezig zijn vanavond. De Real Madrid-fans hebben 45.000 maskers van de Portugese vedette uitgedeeld. Zo wil de aanhang de aanspraak van Ronaldo op de Gouden Bal kracht bijzetten. De fans menen dat die prestigieuze prijs, die in januari zal worden uitgereikt, hun sterspeler toekomt.

Bekijk hier al onze video's