Ancelotti zet Bale op rechts en dubt over vervanger Ronaldo

Carlo Ancelotti neemt de laatste twee groepswedstrijden van de Champions League tegen Galatasaray en FC Kopenhagen uiterst serieus. De coach van Real Madrid, dat zich onlangs plaatste voor de tweede ronde, verwacht een zware wedstrijd tegen de Turkse topclub.

Ancelotti zet Bale op rechts en dubt over vervanger Ronaldo

'Galatasaray speelde erg sterk tegen Juventus en heeft met Didier Drogba een spits van formaat', aldus Ancelotti tijdens de persconferentie. 'Het zal een intensief duel worden. De ploeg heeft onder leiding van Roberto Mancini veel vooruitgang geboekt. Maar wij hebben nog twee wedstrijden te gaan en die willen we allebei winnen.'

Het eerste groepsduel tegen de topclub uit Istanbul, toen nog onder leiding van de Turkse bondscoach Fatih Terim, werd met liefst 6-1 gewonnen door Real Madrid. Grote man aan de zijde van Real Madrid was Cristiano Ronaldo, die drie van de zes treffers voor zijn rekening nam.

In Madrid zal de Italiaan flink moeten puzzelen om tot een goede opstelling te komen. De Koninklijke moet het stellen zonder de geblesseerden Sami Khedira, Luka Modric, Raphael Varane en uitblinker Ronaldo. Wie de plek van de Portugees in zal nemen wilde Ancelotti nog niet kwijt.

'Gareth Bale? Die wil ik liever niet verhuizen naar de linkerkant. Bale doet het uitstekend op rechts', zegt Ancelotti. 'Ik heb liever een linksbenige aanvaller vanaf rechts spelen en vice versa. Voor de positie op links hebben we onder anderen Ángel Di María en Jesé Rodríguez beschikbaar.'

Real Madrid speelt woensdagavond in eigen huis tegen Galatasaray. Voor Madrid staat er niets meer op het spel. Galatasaray daarentegen moet in de laatste twee groepswedstrijden de strijd om de tweede plaats in groep B aan met Juventus en FC Kopenhagen. Galatasaray heeft net als Kopenhagen vier punten, terwijl Juventus volgt met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen