'Real Madrid neemt geen risico en geeft Ronaldo rust'

Cristiano Ronaldo komt woensdag waarschijnlijk niet in actie als Real Madrid het in de groepsfase van de Champions League opneemt tegen Galatasaray. De 28-jarige Portugees heeft een lichte bovenbeenblessure en krijgt om die reden naar verwachting rust bij het al van een plaats in de volgende ronde verzekerde Real.

'Real Madrid neemt geen risico en geeft Ronaldo rust'

Zaterdagavond tijdens de 5-0 uitzege op UD Almería ging Cristiano Ronaldo, die met zijn 250ste competitiedoelpunt uit zijn loopbaan nog wel de score had geopend, al in de 54ste minuut van het veld. Een dag later liet hij weten dat de kwestuur meevalt. 'Het was een tikje', vertelde hij. 'Er is niks ernstigs aan de hand. Ik werd uit voorzorg gewisseld.'

Maar volgens Spaanse media komt Cristiano Ronaldo midweeks niet in actie, nadat er op maandag voor de zekerheid een MRI-scan wordt gemaakt. Door de afwezigheid mist de steraanvaller een kans op een Champions League-record. Met acht doelpunten uit de eerste vier groepswedstrijden van dit seizoen in het kampioenenbal evenaarde Cristiano Ronaldo een record van Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi en Hernán Crespo.

Die drie spelers maakten als eersten ooit acht goals in de poulefase van het miljoenentoernooi. Cristiano Ronaldo kan dat record alleen in handen krijgen als hij ook tijdens een van de resterende twee groepswedstrijden - thuis tegen Galatasaray en op bezoek bij FC Kopenhagen - het doel vindt. Aangezien de Portugees dit seizoen al 25 keer scoorde in achttien officiële wedstrijden voor De Koninklijke is de kans groot dat dat ook daadwerkelijk gebeurt.

Maar dit lijkt dan te moeten gebeuren in Denemarken als Cristiano Ronaldo woensdag daadwerkelijk aan de kant blijft. Overigens hadden twee supportersverenigingen van Real Madrid een actie voorbereid rond het thuisduel met Galatasaray. Zij vinden dat Cristiano Ronaldo recht heeft op de Gouden Bal. Om die mening kracht bij te zetten worden veertigduizend maskers met de beeltenis van de Portugese aanvaller uitgedeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen