Ronaldo zet Real op juiste spoor met competitiegoal 250

Met groot gemak heeft Real Madrid aan de uitwedstrijd tegen Almería drie punten overgehouden: 0-5. Cristiano Ronaldo opende al na twee minuten de score en maakte zijn 250ste competitiegoal in zijn loopbaan. Wel haalde trainer Carlo Ancelotti hem kort na rust naar de kant.

Ronaldo zet Real op juiste spoor met competitiegoal 250

Ronaldo stal afgelopen week de show door in de dubbele confrontatie tussen Portugal en Zweden (1-0, 3-2) alle vier de Portugese goals voor zijn rekening te nemen en zich daarmee opnieuw voor het WK te plaatsen. Ronaldo speelde dusdanig goed dat hij plots favoriet is voor het winnen van de Gouden Bal, die sinds zijn oprichting in 2010 telkens naar Lionel Messi ging.

Zaterdagavond solliciteerde Ronaldo in Almeria opnieuw naar de titel van Wereldvoetballer van het Jaar. Al in de derde minuut opende hij de score door een voorzet van Isco met veel gevoel richting de verre hoek te sturen (foto midden). De zeventiende competitiegoal van dit seizoen en de 250ste van zijn carrière bleek uiteindelijk de opmaat voor een Madrileense voetbalshow.

Toch zou het nog bijna een uur duren voordat die galavoorstelling aanving. Pas nadat Ronaldo in de 54ste minuut uit voorzorg naar de kant was gehaald, tilden Karim Benzema, Gareth Bale, Isco en Álvaro Morata de score naar 0-5, de grootste competitiezege van Real van dit seizoen tot dusverre. Met name de goal van Benzema, die de bal van buiten het strafschopgebied in het doel krulde, mocht er zijn.

Doordat Real voor de vierde keer op rij een overwinning boekte zorgt het ervoor dat de achterstand op koploper en aartsrivaal Barcelona blijft gehandhaafd tot zes punten. Almeria moet na de achtste nederlaag van deze jaargang genoegen blijven nemen met een plek in de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen