Ronaldo: 'Leef mijn droom als ik veld Bernabéu betreed'

Voor Cristiano Ronaldo is er geen club in de wereld die te vergelijken is met Real Madrid. De Portugese sterspeler van De Koninklijke geniet van iedere dag in de Spaanse hoofdstad en lijkt voorlopig niet te verkassen naar een andere club.

Ronaldo: 'Leef mijn droom als ik veld Bernabéu betreed'

'Ik wil hier nog vele jaren spelen en mijn contract uitdienen', aldus Ronaldo. 'Pas in mijn derde of vierde jaar dat ik hier ben leerde ik de club en de stad pas echt goed kennen. Nu ben ik hartstikke gelukkig en leef ik mijn droom als ik het veld van Estadio Bernabéu betreed.'

Cristiano Ronaldo schoot Portugal afgelopen week naar het WK ten koste van Zweden.
Cristiano Ronaldo schoot Portugal afgelopen week naar het WK ten koste van Zweden.

'Er is geen club zoals Real Madrid. Ik ben blij om voor de beste club ter wereld te spelen. Meer kan ik niet verlangen', zegt Ronaldo, een van de grote kanshebbers voor de Ballon d’Or, de prijs voor de beste voetballer ter wereld. 'Ik kijk niet alleen naar mijn vorm van nu, want ik speel al jaren op een zeer hoog niveau.'

In al die jaren kende de oud-speler van voorheen Sporting Lissabon en Manchester United weinig tegenslag. 'Ik dank God voor het feit dat ik weinig blessures heb gehad. Maar ook dat is geen toeval. Als je goed traint is de kans op blessures erg klein', meent de excentrieke Portugees.

Op 13 januari wordt in Zürich de winnaar van de Gouden bal bekendgemaakt. Behalve Ronaldo gelden ook Lionel Messi (Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) als kanshebbers. Overigens besloot de FIFA daarbij onlangs tot een opmerkelijke ingreep.

De FIFA had bijna alle stemmen voor de Gouden Bal-verkiezing van 2013 al binnen, maar – hoewel nog niet officieel bevestigd – alle journalisten en de aanvoerders en bondscoaches van de nationale ploegen krijgen de kans om, gelet op de indrukwekkende optredens van Ronaldo de laatste weken in zowel de Champions League als de WK play-offs waarin hij Portugal hoogstpersoonlijk naar Brazilië dirigeerde, hun nummers 1, 2 en 3 te heroverwegen om zo een verkiezingsfarce te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen