Fans Real Madrid steunen Cristiano Ronaldo met maskers

De supporters van Real Madrid vinden dat Cristiano Ronaldo recht heeft op de Gouden Bal. Om die mening kracht bij te zetten worden veertigduizend maskers van de Portugese aanvaller uitgedeeld. Die zullen dinsdag gedragen worden in het Champions League-duel met Galatasaray.

Fans Real Madrid steunen Cristiano Ronaldo met maskers

Deze massale actie wordt georganiseerd door twee supportersclubs van Real Madrid: La Clasica en Barajas. Andere supportersgroepen zijn ondertussen bezig met het maken van een groot spandoek, dat de gehele noordzijde van het stadion moet bedekken.

Cristiano Ronaldo is een van de grote kandidaten om in 2013 de Gouden Bal te winnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste speler van het kalenderjaar. Bij de laatste vier edities was Lionel Messi de winnaar, waarbij de Portugese aanvaller driemaal als tweede eindigde. Ronaldo heeft al aangegeven niet naar de prijsuitreiking te komen.

Gezien zijn imposante prestaties maakt Ronaldo in elk geval aanspraak op de prijs. Alleen in het seizoen 2013/14 scoorde hij al 32 goals, waaronder vier doelpunten in de play-offs met Portugal tegen Zweden. Daarmee hielp hij zijn thuisland naar het WK in Brazilië, wat voor de FIFA aanleiding was om de stemming voor de Gouden Bal te heropenen. Ronaldo is dit seizoen bovendien topscorer van zowel de Spaanse Primera División als de Champions League.

Ronaldo won de Gouden Bal eenmaal eerder: in 2008. Als hij die prijs dit jaar ook wint, dan is hij de zesde speler die de felbegeerde trofee voor de tweede maal verovert. Marco van Basten, Michel Platini en Johan Cruijff wonnen de prijs drie keer. Lionel Messi is recordhouder. Hij was vier keer winnaar van de Gouden Bal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen