Tests brengen Ronaldo en Real goed nieuws over blessure

Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid kan opgelucht ademhalen. De bovenbeenblessure van Cristiano Ronaldo blijkt inderdaad niet ernstig.

Tests brengen Ronaldo en Real goed nieuws over blessure

Zaterdagavond tijdens de 5-0 uitzege op UD Almería ging Cristiano Ronaldo, die met zijn 250ste competitiedoelpunt uit zijn loopbaan nog wel de score had geopend, al in de 54ste minuut van het veld. Een dag later liet hij al weten dat de kwestuur meevalt. 'Het was een tikje', reageerde hij. 'Er is niks ernstigs aan de hand. Ik werd uit voorzorg gewisseld.'

Toch werd er maandag voor de zekerheid een MRI-scan gemaakt. Daaruit bleek inderdaad dat de blessure meevalt. 'Er is niets aan de hand', reageerde de Portugese sterspeler toen hij samen met clubarts Ximo Mas het ziekenhuis verliet. Woensdag krijgt Cristiano Ronaldo echter rust tijdens het thuisduel met Galatasaray in de groepsfase van de Champions League.

Naar verwachting maakt de aanvaller zaterdagavond zijn rentree als Real Valladolid op bezoek komt. Cristiano Ronaldo heeft nog één doelpunt nodig om Hugo Sánchez te evenaren als het om competitiedoelpunten namens Real Madrid gaat. De Mexicaan was in de periode 1985-92 goed voor 164 doelpunten in de Primera División, één meer dan Cristiano Ronaldo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen