Winst voor Galatasaray, Been en Van den Brom verliezen

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Anderlecht-trainer John van den Brom heeft de goede serie die zijn club neerzette geen vervolg kunnen geven bij Sporting Charleloi • Anderlecht ging in Charleloi met 2-1 onderuit • Demy de Zeeuw werd na ruim een uur gewisseld door Van den Brom, terwijl Bram Nuytinck de gehele wedstrijd op de bank bleef • Door de nederlaag blijft Anderlecht vierde staan •

• Het RC Genk van Mario Been leed op bezoek bij laagvlieger Oostende een verrassende 4-0 nederlaag • Het is voor Been en consorten de tweede verliespartij op rij, na de 2-0 tegen Anderlecht van voor de interlandpauze •  Genk blijft door het verlies derde staan, terwijl Oostende naar de dertiende plaats klimt •

• Zonder Wesley Sneijder, die nog niet hersteld is van zijn hamstringblessure, heeft Galatasaray thuis met 2-1 gewonnen van Sivasspor • Dany Nounkeu kreeg bij de thuisploeg al in de twintigste minuut rood, terwijl bij de bezoekers Umit Kurt na 39 minuten ook de kleedkamers moest opzoeken • Na rust werden bij Sivasspor ook Manuel da Costa en Cicinho met rood weggestuurd, terwijl Didier Drogba nog een strafschop miste • Burak Yilmaz en Selcuk Inan kwam wel tot scoren bij Galatasaray, terwijl Rafik Djebbour namens Sivasspor doel trof • Ryan Donk en Ryan Babel speelden een volledige wedstrijd bij Kasimpasa, dat bij Bursaspor met 1-1 gelijkspeelde •

• Met twee doelpunten heeft Gino van Kessel een aanzienlijk aandeel gehad in de 5-0 zege van AS Trencin op MFK Kosice • De huurling van Ajax opende vlak voor rust de score en verdubbelde de voorsprong van Trencin in de 64ste minuut • Van Kessel scoorde dit seizoen al acht keer voor Trencin, dat tweede staat in de Slowaakse competitie •

Virgil Misidjan heeft de openingstreffer gemaakt voor FK Ludogorets Razgrad, dat met 3-0 won van Lokomotiv Plovdiv • Het was alweer zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen • Ludogorets is de lijstaanvoerder van de Bulgaarse competitie • Donderdag ontvangt het PSV in de Europa League •

Derk Boerrigter heeft zijn eerste doelpunt in dienst van Celtic gemaakt • De Nederlandse vleugelaanvaller kwam in de 64ste minuut het veld in voor Teemu Pukki • De stand bij Celtic-Aberdeen was op dat moment 1-1 • In de extra tijd zette Boerrigter Celtic op een 2-1 voorsprong, waarna Kris Commons met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 3-1 bepaalde • Virgil van Dijk speelde de volledige wedstrijd mee •

• Een treffer van Melvin de Leeuw bleek niet genoeg voor Ross County op bezoek bij Heart of Midlothian • Hij zette in de 50ste minuut zijn elftal op een 2-1 voorsprong, maar een minuut voor tijd sleepte Hearts alsnog een gelijkspel uit het vuur • Kevin Luckassen speelde bij Ross County negentig minuten mee • Marc Klok viel in de 70ste minuut in en acht minuten later kwam ook Darren Maatsen het veld in •