Van Dijk draagt bij aan ruime zege Celtic met rake kopballen

Celtic kende, mede dankzij de trefzekere Virgil van Dijk, zaterdagmiddag in de Schotse Premier League weinig problemen met Ross County. In eigen huis was de Champions League-deelnemer, drie dagen na de 1-0 nederlaag bij Ajax, met 4-1 te sterk.

Namens Celtic opende verdediger Van Dijk vlak voor rust de score met een rake kopbal. Na tien minuten in de tweede helft zette hij de marge ook op twee. Opnieuw was de Nederlander (op foto tweede van links) trefzeker met het hoofd: 2-0. Het waren de eerste doelpunten van de verdediger in het shirt van Celtic.

De eindstand werd even later bepaald door Joey Ledley, die verantwoordelijk was voor de 3-1 en 4-1. Namens Ross County, waar de Nederlanders Mark Klok en Melvin de Leeuw in de basis begonnen en Darren Maatsen als invaller binnen de lijnen kwam, zorgde Ivan Sproule na ruim een uur voor de 2-1.

Celtic, waar Derk Boerrigter de laatste vijf minuten werd ingebracht voor uitblinker Ledley, bezet na twaalf speelronden de eerste plaats met dertig punten in de Schotse competitie. Ross County is met tien punten terug te vinden op plek negen.