Burgzorg en Misidjan naar kwartfinale, Luis Pedro scoort

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Mitchell Burgzorg en Virgil Misidjan hebben met Ludogorets de kwartfinale van de strijd om de Bulgaarse beker bereikt • Na een 2-1 zege in de heenwedstrijd plaatsten ze zich zondag met een 1-1 gelijkspel bij Beroe, de bekerhouder • Ook Luis Pedro heeft zich met Botev Plovdiv bij de beste acht clubs in het toernooi gevoegd • In de extra tijd tekende hij zelf voor de beslissende 1-0 tegen Tsjerno More Varna •

• Bij de Newcastle Jets is Kew Jaliens in de 87ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Brisbane Roar van het veld gestuurd • De Nederlandse verdediger had aanmerkingen op de arbitrage, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde • Desondanks won zijn elftal met 2-1 •

Melvin de Leeuw en Kevin Luckassen hebben een nederlaag van Ross County bij Saint Mirren niet kunnen voorkomen • Op 2 november begonnen beide teams aan deze wedstrijd, maar wegens hevige regenval werd het duel in de 54ste minuut gestaakt bij de stand 2-0 • Zondagmiddag werd het restant van de wedstrijd uitgespeeld • Ross County kwam daarin nog terug tot 2-1, maar was daarna – mede door twee rode kaarten – kansloos • De Leeuw werd in de 74ste minuut naar de kant gehaald, Luckassen volgde acht minuten later •