Amrabat dirigeert Málaga met treffer en assist naar zege

Reacties

Nordin Amrabat heeft Málaga maandagavond op bezoek bij Osasuna naar de eerste overwinning sinds 1 februari geleid. Dankzij een assist en een doelpunt van de 26-jarige vleugelspits wonnen de Andalusiërs in Pamplona met 2-0.

Amrabat dirigeert Málaga met treffer en assist naar zege

Amrabat startte sinds zijn komst van Galatasaray telkens in de basis bij de ploeg van trainer Bernd Schuster, maar kon alleen in het uitduel met Rayo Vallecano een bijdrage leveren aan het scoreverloop. Oleksandr Iakovenko maakte destijds op aangeven van de ex-PSV'er de eretreffer (1-4). Sindsdien won Málaga ook niet van Real Sociedad (0-1), Almería (0-0) en Real Valladolid (1-1). Het debuut van Amrabat tegen streekgenoot Sevilla eindigde wel in een zege (3-2).

Maandag was Amrabat weer succesvol. Na een kwartier stelde hij Samuel García in staat de score te openen, twintig minuten na rust was hij via de binnenkant van de paal zelf de afmaker na een assist van Roque Santa Cruz. Málaga speelde op dat moment al met tien man door twee gele kaarten van rechtsback Jesús Gamez.

Daardoor neemt Málaga, waar Mounir El Hamdaoui ontbrak in de wedstrijdselectie, enigszins afstand van de degradatiezone. Op de dertiende plaats lijkt het veilig toeven voor de club uit Zuid-Spanje, maar niets is minder waar. Nummer achttien Almería heeft nog altijd slechts drie punten minder dan de club die vorig seizoen de kwartfinale van de Champions League bereikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.