Vela schiet Sociedad langs Málaga met El Hamdaoui

Reacties

Mounir El Hamdaoui en Nordin Amrabat hebben de nederlaag van Málaga in eigen tegen huis tegen Real Sociedad niet kunnen voorkomen. Het duo startte in de basis en verloor nipt: 0-1.

Vela schiet Sociedad langs Málaga met El Hamdaoui

Voor El Hamdaoui was het pas zijn eerste basisplaats sinds 26 oktober vorig jaar. De voormalige spits van onder meer AZ en Ajax maakte tijdens zijn basisdebuut een verpletterende indruk door drie keer te scoren in het competitieduel met Rayo Vallecano (5-0 winst). Sindsdien kampte de Marokkaan met een vormdip, blessures en overgewicht.

Tegen Sociedad kreeg El Hamdaoui opnieuw een kans. De centrumspits had, net als Amrabat, na de vroege openingstreffer van Carlos Vela enkele mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Twintig minuten voor tijd werd hij afgelost door Roque Santa Cruz. Amrabat maakte de wedstrijd wel vol.

Al na tien minuten bepaalde Vela met zijn treffer de eindstand. De buitenspeler rondde bekwaam af op aangeven van de opgekomen linksback José Angel. Het was alweer de tiende competitietreffer van de Mexicaan, die onlangs bedankte voor het WK van komende zomer.

Vela liet de Mexicaanse voetbalbond weten dat hij zich wederom niet beschikbaar stelt voor het nationale elftal. De 24-jarige aanvaller werd eerder in 2010 voor zes maanden geschorst nadat hij met ploeggenoot Efraín Juárez een feest voor het nationale elftal had georganiseerd. Kort na zijn verbanning, deelde de in zijn trots gekrenkte Vela mee te stoppen met interlandvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.