Te zware El Hamdaoui moet afvallen om in beeld te blijven

Mounir El Hamdaoui (29) komt voorlopig niet in actie namens Málaga. De voormalige aanvaller van onder meer AZ en Ajax kampt volgens trainer Bernd Schuster met overgewicht. Voor de huurling van Fiorentina geldt: afvallen om in aanmerking te komen voor speelminuten.

Te zware El Hamdaoui moet afvallen om in beeld te blijven

De Duitse oefenmeester is allerminst tevreden over zijn spits. 'Of hij valt vijf of zes kilo af, of hij zal niets meer spelen', aldus Schuster in gesprek met AS. En dat terwijl El Hamdaoui een veelbelovende start kende in Estadio La Rosaleda.

Nadat de Marokkaan in en tegen Sevilla (2-2) zijn debuut maakte namens Málaga als invaller, liet hij zich een week later gelden vanaf de aftrap. El Hamdaoui luisterde zijn eerste basisplaats op met een hattrick en een assist tegen Rayo Vallecano (5-0). Dat was direct het hoogtepunt van de technisch vaardige spits.

Tot dusver speelde El Hamdaoui acht competitiewedstrijden, waarvan vijf in de basis. Na zijn hattrick kwam de aanvaller niet meer tot scoren. El Hamdaoui speelde zijn laatste wedstrijd voor Málaga twee maanden geleden. De Marokkaanse centrumspits kon destijds niet voorkomen dat zijn ploeg met 5-0 ten onder ging in het thuisduel met Celta Vigo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen