El Hamdaoui krijgt staande ovatie na hattrick voor Málaga

Mounir El Hamdaoui had zich geen beter debuut als basisspeler bij Málaga kunnen wensen. Met drie treffers had de voormalige AZ-speler een groot aandeel in de 5-0 overwinning op Rayo Vallecano.

Na ruim een half uur was de aanvaller, die deze zomer op huurbasis de overstap maakte van Fiorentina, voor het eerst trefzeker. Málaga zocht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op, nadat El Hamdaoui een knappe assist gaf op Francisco Portillo die de score verdubbelde.

Nog geen vier minuten na rust was Vallecano al kansloos, aangezien Eliseu 3-0 liet aantekenen. Voor El Hamdaoui, die al een invalbeurt voor Málaga tegen Sevilla achter de rug had, werd de avond alleen nog maar mooier. In de 62ste minuut tekende hij ook voor 4-0.

Om het feest helemaal compleet te maken, zorgde de Marokkaan ook nog eens voor een hattrick. Met zijn derde doelpunt bepaalde El Hamdaoui de eindstand op 5-0 en werd hij beloond met een publiekswissel, die hem een staande ovatie opleverde.

Een hoogtepunt na seizoenen bij Ajax en Fiorentina waarin hij op het tweede plan acteerde. In Amsterdam speelde hij door een conflict met Frank de Boer, die grote problemen had met zijn mentaliteit, alleen nog voor de beloften.

Voor de club in Florence kwam hij negentien keer in actie, waarvan zestien maal als invaller. Op 8 december 2012 maakte El Hamdaoui voor zijn Italiaanse werkgever zijn laatste treffer tegen AS Roma. Málaga heeft bij de huur van de baldribbelaar een optie tot koop bedongen.