Málaga dankzij Weligton op de valreep naast Villarreal

Villarreal dacht de overwinning al binnen te hebben tijdens het thuisduel met Málaga, maar Weligton voorkwam een zege van El Submarino Amarillo.

Het vorig seizoen weer naar de Primera División gepromoveerde Villarreal presteert uitstekend op het hoogste niveau en bezette voorafgaand aan de wedstrijd tegen Málaga de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een plek in de Champions League-voorronde.

Vrijdagavond leek de ploeg van Marcelino García Toral op weg naar de negende overwinning van het seizoen, aangezien Bruno in de 32ste minuut Villarreal op voorsprong had gezet. Lang bleef het 1-0, maar in de vierde minuut van de extra speeltijd maakte Weligton gelijk.

Door het gelijkspel heeft Villarreal nu 28 punten uit vijftien duels, waarmee het vierde blijft staan. Athletic de Bilbao kan deze speelronde passeren, maar dan moeten de Basken zondag thuis winnen van Barcelona. Málaga - waar Mounir El Hamdaoui niet tot de wedstrijdselectie behoorde - blijft teleurstellend veertiende staan in de Primera División.