El Hamdaoui met Málaga thuis weggespeeld door Celta

Mounir El Hamdaoui heeft met zijn club Málaga in het eigen Estadio La Rosaleda een uiterst pijnlijke 5-0 nederlaag geleden tegen Celta de Vigo. Het verlies tegen Celta was alweer de derde keer op rij en de vijfde keer van dit seizoen voor Málaga, waar de Duitser Bernd Schuster sinds deze zomer de leiding heeft.

El Hamdaoui met Málaga thuis weggespeeld door Celta

De Andalusische club maakte vorig seizoen nog furore in de Champions League, waar het tot de kwartfinale reikte, maar bivakkeert dit seizoen in de onderste regionen van de Primera División. Door de grootste nederlaag sinds 3 maart 2011, toen Real Madrid thuis met 7-0 te sterk was, staat Málaga na tien wedstrijden op de weinig hoopgevende vijftiende plaats.

Het voorkomen van de smadelijke verliespartij lag ook niet in de macht van El Hamdaoui. De voormalige Ajax-spits maakte in zijn eerste wedstrijd als basisspeler nog een hattrick tegen Rayo Vallecano (5-0), maar scoorde sindsdien niet meer. Tegen Celta moest hij na rust op de bank plaatsnemen en toezien hoe zijn ploeggenoten voor de derde keer op rij verloren.

Dat Celta dankzij treffers van Alex López (twee), Augusto Fernández, Nolito en Charles won betekende de twee competitieoverwinning van het seizoen en de eerste sinds 25 augustus. Omdat Celta de laatste vier duels had verloren levert de opmerkelijke zege in Málaga vooralsnog niet meer op dan de veertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen