Dominant Real Madrid beslist duel met Málaga pas laat

Een gelukkig doelpunt en een strafschop in blessuretijd hebben Real Madrid aan een overwinning geholpen tegen Málaga: 2-0.

Bij Real Madrid begon de van een blessure herstelde topaankoop Gareth Bale op de bank, waardoor Angel di María de rechterflank bestreek. Álvaro Morata verving de geblesseerde Karim Benzema in de punt van de aanval. Mounir El Hamdaoui speelde bij Málaga de volledige wedstrijd.

In de eerste helft domineerde Real de wedstrijd volledig. De thuisploeg speelde offensief, wat leidde tot een reeks goede mogelijkheden. Cristiano Ronaldo maakte na acht minuten bijna de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de lat.

Een mislukte voorzet van Di María zorgde vlak na rust voor opluchting bij Real. Nadat Cristiano Ronaldo onder de bal doorging, reageerde Málaga-doelman Willy te laat, waardoor de thuisploeg op een verdiende voorsprong kwam. Een kwartier voor tijd maakte Bale zijn rentree als invaller. De buitenspeler uit Wales speelde vanaf de linkerflank. In de extra tijd maakte Cristiano Ronaldo er vanaf de strafschopstip nog 2-0 van.

Door de overwinning blijft Real in het spoor van koplopers Atlético Madrid en Barcelona. Na negen competitiewedstrijden heeft De Koninklijke 22 punten bemachtigd, waarmee het twee punten achterstaat op de lijstaanvoerders, die beide een wedstrijd minder gespeeld hebben dan Real.