Schuster keert met Málaga terug op bekend terrein

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de negende speelronde is dat het duel tussen Real Madrid en Málaga van zaterdagmiddag (16.00 uur).

Schuster keert met Málaga terug op bekend terrein

Real Madrid

Klassering: 3de plaats (negentien punten uit acht duels)
Vorm: G-W-W-V-W

Hoewel Real Madrid vijf van zijn laatste zes officiële wedstrijden won, is de absolute vorm nog niet bepaald aanwezig. Trainer Carlo Ancelotti heeft al gesteld dat het elftal verbetering moet tonen. Vooral omdat de matige optredens tegen de zogeheten kleintjes Elche en Levante onacceptabel zijn. Bij puntenverlies tegen Málaga kan de huidige nummer vier, Villarreal, heel dichtbij komen. Intussen wordt Ancelotti dagelijks opgezadeld met aanhoudende vragen over de fysieke toestand van Gareth Bale, de keeperskwestie en de perikelen in de spits rondom Karim Benzema.

Uitgelicht
Er is al het nodige gezegd over het soms lauwe begin van Real Madrid tijdens wedstrijden dit seizoen. Onder Ancelotti zit het venijn hem in de staart. Van de 27 goals in officieel verband (acht duels in de competitie, twee Champions League) trof De Koninklijke acht keer doel in de laatste tien minuten. Het leverde onder meer vitale punten op tegen Levante (gescoord in minuut 90 en 95) en Elche (winnende goal uit een strafschop in de 93ste minuut).

Málaga

Klassering: 10de plaats (negen punten uit acht duels)
Vorm: W-G-W-G-V

Trainer Bernd Schuster liet de voorbije dagen doorschemeren Málaga voor het bezoek aan Madrid te laten aantreden in het ongebruikelijke 4-4-2-systeem. Dus met zowel Mounir El Hamdaoui als Roque Santa Cruz in de spits. Tot dusverre prevaleerde de Duitse oefenmeester een speelwijze met één centrale aanvaller. De voorbije twee competitieduels startte El Hamdaoui – goed voor een hattrick tegen Rayo Vallecano – op de bank. De Nederlandse Marokkaan genoot de drie opeenvolgende duels daarvoor de voorkeur boven Santa Cruz. De grote vraag is alleen hoe fit laatstgenoemde is teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen met Paraguay.

Met twee aanvallers zal Málaga sneller Real Madrid onder druk willen zetten. Buitenshuis presteert de Andalusische club vooralsnog matig. Málaga is een van de zeven ploegen die na acht speelronden nog niet op vreemde bodem wist te winnen. Vorig seizoen had het al tijdens de eerste speelronde zijn eerste uitoverwinning te pakken (0-1 bij Celta de Vigo). In 2011/12 en 2010/11 was dat na respectievelijk drie en twee speelronden het geval.

Uitgelicht
Voor het eerst in jaren telt de selectie van Málaga geen enkele speler die in de hoofdmacht van Real Madrid heeft gevoetbald. Vanaf het laatste seizoen in de Segunda División B (derde niveau, 1997/98) had Málaga minimaal één voormalige Koninklijke in het team, zoals Fernando Sanz, Ruud van Nistelrooy, Júlio Baptista en Javier Saviola.

Hoogtepunt vormde het seizoen 2000/01 toen er tien voormalige Real-spelers in La Rosaleda actief waren. Van de huidige selectiespelers beleefde alleen Sergio Sánchez een kortstondig intermezzo in Madrid, zij het bij Real Madrid Castilla. In 2007 was de rechtsback verhuurd door Espanyol. Schuster heeft met zijn jaren in Santiago Bernabéu (1998-1990) de meeste banden met Real.

Onderlinge historie

Van de 32 thuisduels in competitieverband tegen Málaga won Real Madrid er liefst 26 en speelde er zes gelijk. Voor eigen publiek wonnen de Andalusiers wel tien van de eveneens 32 gespeelde ontmoetingen. De laatste dateert van vorig seizoen toen Málaga met 3-2 won, onder meer dankzij twee goals van Roque Santa Cruz. Gerekend over de laatste negen thuiswedstrijden zegevierde Real Madrid acht keer. Hoogtepunt vormt de recordoverwinning in maart 2011; het werd 7-0, onder meer door drie treffers van Cristiano Ronaldo. Voor Real-middenvelder Isco en Málaga-coach Bernd Schuster betekent het komende duel een weerzien met hun voormalige werkgever.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
03/03/2011 Real Madrid - Málaga 7-0 Primera División
22/10/2011 Málaga - Real Madrid 0-4 Primera División
18/03/2012 Real Madrid - Málaga 1-1 Primera División
22/12/2012 Málaga - Real Madrid 3-2 Primera División
08/05/2013 Real Madrid - Málaga 6-2 Primera División

Bekijk hier al onze video's