Osasuna verrast Málaga, Villarreal naar derde plaats

Málaga is in eigen huis onderuit gegaan tegen laagvlieger Osasuna. Villarreal won overtuigend en passeerde Real Madrid op de ranglijst.

Málaga - Osasuna 0-1
Door de thuisnederlaag tegen Osasuna dreigt Málaga in het rechterrijtje van de Primera División terecht te komen. De ploeg van trainer Bernd Schuster, die Mounir El Hamdaoui pas na rust binnen de lijnen bracht, verloor in eigen Estadio La Rosaleda door een doelpunt van Oriol Riera. De spits maakte in de 23ste minuut uit de rebound het enige doelpunt van de wedstrijd.

Villarreal - Granada 3-0
Het gepromoveerde Villarreal herstelde zich uitstekend van de 1-0 nederlaag afgelopen maandag op bezoek bij Real Betis. Dat was pas het eerste verlies van dit seizoen en dat werd gevolgd door een overtuigende zege op Granada. Bruno zette de thuisclub na een half uur op voorsprong en na rust maakten Giovani Dos Santos en Pina het karwei af.

Villarreal heeft nu zeventien punten uit acht duels, waardoor het de derde plaats overneemt van Real Madrid. Málaga blijft steken op de tiende plaats, terwijl Osasuna naar de achttiende positie in de Primera División steeg. Granada blijft onveranderd twaalfde staan.