Ook met Amrabat blijft Málaga tegen degradatie strijden

Reacties

Ook met Galatasaray-huurling Nordin Amrabat in de gelederen slaagt Málaga er maar niet in de weg omhoog in te zetten. De Marokkaans-Nederlandse vleugelspits startte in het vijfde competitieduel sinds zijn komst in de basis, maar kon een 1-1 tegen Real Valladolid niet voorkomen.

Ook met Amrabat blijft Málaga tegen degradatie strijden

Amrabats tijdelijke verblijf in Andalusië begon nog zo voortvarend met een 3-2 overwinning op streekgenoot Sevilla. Sindsdien verloren de ex-PSV-er en zijn nieuwe club van Rayo Vallecano (1-4) en Real Sociedad (0-1). Met ex-Ajacied Mounir El Hamdaoui terug in de basis leverde ook het uitduel met Almería vervolgens niet meer dan een punt op (0-0).

Zaterdagmiddag begon El Hamdaoui weer op de bank, maar kreeg Amrabat van zijn Duitse trainer Bernd Schuster opnieuw een basisplaats als linkerspits. Málaga kwam na dertien minuten nog wel op voorsprong dankzij Santa Cruz, maar zag die voorsprong na een half uur weer verdwijnen door een treffer van Daniel Larsson.

Daardoor moeten Amrabat en El Hamdaoui de onderste drie plaatsen op de Spaanse ranglijst met een schuin oog in de gaten blijven houden. Door het gelijkspel tegen nummer achttien Real Valladolid blijft het gat met de posities die degradatie betekenen immers slechts drie punten. Er dreigt daardoor een doemscenario voor de financieel noodlijdende club, die vorig seizoen nog in de kwartfinale van de Champions League stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.