Amrabat vertolkt hoofdrol tijdens zege Málaga in Sevilla

Málaga heeft na een hectische slotfase een overwinning geboekt op bezoek bij Real Betis (1-2). Nordin Amrabat was met twee assists de uitblinker.

Tot aan de 83ste minuut was er niets aan de hand voor Betis, dat na een half uur op voorsprong was gekomen via Lorenzo Reyes. De van Galatasaray gehuurde Amrabat zorgde echter voor de ommekeer namens Málaga, waar Mounir El Hamdaoui niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

Zeven minuten voor tijd maakte Juanmi op aangeven van Amrabat gelijk en vier minuten later leverde de voormalig aanvaller van FC Omniworld (nu Almere City FC), VVV-Venlo en PSV ook de assist voor de 1-2 van Sergi Darder. Aangezien Rubén Castro in de extra speeltijd een strafschop miste namens de thuisclub, gingen de drie punten naar Málaga.

De club van Amrabat en El Hamdaoui bezet na de overwinning in Estadio Benito Villamarin de twaalfde plaats in de Primera División met 35 punten uit 31 duels. Real Betis blijft hekkensluiter met 22 punten, acht minder dan Real Valladolid. Die club staat op de veilige zeventiende plaats.