Ajax en Feyenoord in historische vorm richting Klassieker

Reacties

Ajax (22 punten) en Feyenoord (27) zijn bezig aan de beste seizoenstart sinds de invoering van het driepuntensysteem. Nog nooit hadden de rivalen na negen speelronden gezamenlijk zoveel punten verzameld: 49. Zondag staan ze tegenover elkaar in De Kuip.

Ajax en Feyenoord in historische vorm richting Klassieker

De reeks van Feyenoord in de Eredivisie is indrukwekkend. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was zondag in extremis ook te sterk voor NEC (foto) en zette daarmee ook zijn negende competitieduel van dit seizoen om in een overwinning. Als de Rotterdammers ook komende zondag Ajax verslaan, komen ze in een historisch rijtje terecht met clubs die hun eerste tien duels wonnen. Dat gebeurde slechts zes keer eerder in de geschiedenis van de Eredivisie.

Waar Ajax het seizoen nog moeizaam begon, draait de Amsterdamse motor inmiddels ook op volle toeren. Ajax won zijn laatste negen duels in alle competities en sloot zijn laatste zes Eredivisie-wedstrijden winnend af. De mannen van Peter Bosz zijn het seizoen daarmee een stuk beter begonnen dan in de vier jaar dat Ajax onder Frank de Boer kampioen van Nederland werd. In die periode had Ajax na negen wedstrijden nooit meer dan zeventien punten.

Mede dankzij een doelpunt van Bertrand Traoré won Ajax zondag zijn zesde Eredivisie-duel op rij. Het werd 0-2 op bezoek bij ADO Den Haag.
Mede dankzij een doelpunt van Bertrand Traoré won Ajax zondag zijn zesde Eredivisie-duel op rij. Het werd 0-2 op bezoek bij ADO Den Haag.

Ook samen breken de aartsrivalen nu records. Sinds de invoering van het driepuntensysteem voor aanvang van het seizoen 1995/96 verzamelden ze gezamenlijk nog niet zoveel punten. Vorig seizoen was wat dat betreft tot nu toe de beste score, toen hadden Ajax en Feyenoord beiden 22 punten na negen speelronden.

Aan één van de twee zegereeksen van de koploper en achtervolger dit seizoen komt zondag echter een eind, als de ploegen het om 14.30 uur in Rotterdam tegen elkaar opnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.