'Kijk je naar Feyenoord, dan zit je te puffen en te schelden'

Reacties

Willem van Hanegem verheugt zich al De Klassieker van aankomende zondag, al vindt de oud-international dat zowel Feyenoord als Ajax nog niet al te best speelt. Met name de koploper uit Rotterdam is volgens Van Hanegem nog ver verwijderd van de kampioensvorm.

'Kijk je naar Feyenoord, dan zit je te puffen en te schelden'

Feyenoord won zondag met de hakken over de sloot van NEC (1-2) en heeft daarmee ook na negen duels nog geen punten verspeeld in de Eredivisie. Van Hanegem is echter niet zo optimistisch over het spel van zijn oude club. '"Zo slecht spelen en dan toch winnen, dan word je kampioen", zo wordt altijd gezegd. Maar ik zeg je: Als je zo speelt - zo slecht dat je er droevig van wordt - dan ga je nog vaak verliezen hoor', schrijft De Kromme in zijn column in het AD.

Van Hanegem vindt 't dan ook niet raar dat in De Kuip nog niet hardop over de titel wordt gesproken. 'Laten we niet vergeten dat Feyenoord het hele seizoen al niet bijzonder speelt. Ik geloof echt dat Feyenoord beter kan dan wat het dit seizoen heeft laten zien. Pas dan krijg je echt dat juiste gevoel te pakken, het gevoel van: Wij gaan kampioen worden. Zover is het nog niet. Kijk je als supporter naar Feyenoord, dan zit je te puffen en te schelden en dan hoop je dat je door het oog van de naald kruipt.'

Desondanks lijkt er iets veranderd. Afgelopen seizoen was een nederlaag bij NEC nog het begin van alle ellende. 'Vorig jaar had Feyenoord een wedstrijd als die van gisteren verloren. Het zit Feyenoord mee, al kan de voorsprong op Ajax en PSV nog als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ja, ik verheug me als voetballiefhebber nu al op Feyenoord-Ajax van aanstaande zondag. Die wedstrijd van donderdag tegen Zorya Luhansk is natuurlijk een tussendoortje. Zondag, dan gaat het gebeuren!', aldus Van Hanegem.

Dat blijft een wedstrijd op zich, vindt De Kromme. 'Ajax speelt ook nog niet bijzonder hoor, maar dat team kan in de Kuip zomaar opeens goed tevoorschijn komen. Voor Feyenoord is het belangrijk om zondag goed uit de startblokken te komen. Ik ben benieuwd wie El Ahmadi zal moeten oppakken. Hij is tegen Ajax vaak in zijn element. Dan is hij goed en gedreven, de aanjager van Feyenoord. Waarschijnlijk zal hij tegen Klaassen moeten spelen. Feyenoord-Ajax, het is altijd iets om naar uit te kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.