Bosz: 'Leek soms de derde wedstrijd van de voorbereiding'

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz is content met de zege van zijn ploeg bij ADO Den Haag (0-2), maar vond dat de uitslag hoger had moeten uitvallen. 'Gezien het aantal kansen is 0-2 een magere afspiegeling', zei Bosz zondag.

Bosz: 'Leek soms de derde wedstrijd van de voorbereiding'

Waar de Amsterdammers het in het verleden regelmatig lastig hadden in Den Haag, had Ajax nu geen kind aan de thuisploeg. 'Misschien zegt het wel iets over hoe goed wij vandaag waren', vertelde Bosz aan FOX Sports. 'Ik vond dat wij controleerden, maar we hadden wél meer moeten scoren.'

Bosz stoorde zich ook aan spelers die voor eigen succes gingen, zoals Bertrand Traoré. 'Er lag zoveel ruimte op het veld. Dan moet je het simpel houden en de bal snel laten gaan. Als spelers te lang aan de bal zijn, dan kun je schoppen krijgen. Dat is logisch en daar leer je van. Het is een manier om het af te leren.'

Toch was Bosz vooral tevreden met de overwinning. 'Grote delen van de wedstrijd hadden we de controle. Soms leek het wel of we de derde wedstrijd van de voorbereiding speelden', doelde Bosz op de eenvoud waarmee Ajax de thuisploeg aan de kant zette.

De wedstrijd in Den Haag was de eerste in een pittige reeks. Bosz: 'We spelen zeven wedstrijden in drie weken. Morgen kijken we hoe we uit deze wedstrijd zijn gekomen en dan vertrekken we woensdag alweer naar Spanje.' Daar wacht donderdag de wedstrijd in de Europa League tegen Celta de Vigo. Drie dagen later staat in De Kuip de Klassieker tegen Feyenoord op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.