Ajax neemt Haagse hobbel kinderlijk eenvoudig

Reacties

In aanloop naar het zware tweeluik (Celta de Vigo en Feyenoord) heeft Ajax een simpele zege geboekt. ADO Den Haag legde de Amsterdamse gasten weinig in de weg voor het negende succes op rij (0-2).

Ajax neemt Haagse hobbel kinderlijk eenvoudig

Ondanks vier nederlagen op rij klonken er bij ADO Den Haag strijdlustige geluiden. Het was niet meer dan de wens die de vader van de gedachte was. Op het veld toonde de thuisploeg namelijk niet de daden die bij de woorden pasten. In elk geval, de mannen waarop trainer Zeljko Petrovic zijn hoop had gevestigd waren ver te zoeken.

In de twintigste minuut werd dat onderstreept. Davy Klaassen gooide in en kon zonder al te veel tegenstand de bal aannemen na een fraai wippertje van Lasse Schöne, die ook de ruimte had gekregen voor zijn kunststukje. Ook bij het wel schitterend afmaken werd de Ajax-aanvoerder niet veel in de weg gelegd.

De Amsterdamse gasten hoefden niet hun reserves aan te spreken om een negende succes op rij te boeken. ADO Den Haag beet sporadisch van zich af, terwijl het twee keer tevergeefs en onterecht een strafschop claimde. Davinson Sánchez voorkwam dat Ajax onnodig in problemen kwam door bij een 1-0 stand met een sliding de doorgebroken Sheraldo Becker af te stoppen.

Maar het was de ploeg van Peter Bosz die verzuimde de marge te vergroten. Onder anderen Kasper Dolberg zag zijn pogingen mislukken. In de 52ste minuut nam Ajax de zorgen over het resultaat weg. Amin Younes speelde zich knap vrij op het middenveld, waarna hij een flinke afstand kon oversteken zonder weerwerk. De Duitse aanvaller kreeg alle gelegenheid om de steekpass te geven op Bertrand Traoré, die met links de wedstrijd besliste.

De voorsprong bood Bosz ook de gelegenheid te wisselen met het oog op het komende zware programma met vier uitduels op rij. Invaller Anwar El Ghazi liet zijn trainer zien wat hij te bieden heeft. De aanvaller zette de Haagse defensie te kijk maar verzuimde vervolgens zich te belonen. De bal hobbelde voor Ajax langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn.  

Maar het was niet meer dan een smet op de onbezorgde middag in Den Haag. Ajax kan zich richten op de wedstrijd tegen Celta de Vigo in de Europa League van donderdag. Drie dagen na het Europese duel wacht de Klassieker tegen Feyenoord, dat in De Kuip een voorsprong van vijf punten op de Amsterdammers verdedigt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.