Celta de Vigo krijgt pak slaag in aanloop naar duel met Ajax

In aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Ajax van donderdag heeft Celta de Vigo een flinke dreun gekregen. Villarreal zette de Galiciërs eenvoudig aan de kant in de Primera División: 5-0.

In stadion El Madrigal was Roberto Soriano de uitblinker. De 25-jarige spits scoorde al na acht minuten de 1-0. Vier minuten later was de Italiaan opnieuw trefzeker. Sergio Álvarez, doelman van de bezoekers, speelde de bal zomaar in de voeten van Soriano. De 25-jarige spits treuzelde niet en schoot de bal in het lege doel: 2-0. El Submarino Amarillo besliste de wedstrijd acht minuten voor rust via een droge knal van Cédric Bakambu (foto boven).

Mocht Celta na rust nog een beetje hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan was die hoop na drie minuten vervlogen toen middenvelder Daniel Wass de bal in eigen doel schoot: 4-0. Vier minuten voor tijd kwamen de bezoekers met tien man te staan nadat Sergi Gómez zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg. In blessuretijd zette Manuel Trigueros de eindstand op het scorebord.

De gasten uit Galicië speelden overigens zonder John Guidetti. De Zweedse spits kampt met een enkelblessure. Het is onzeker of hij donderdag wel in actie kan komen tegen Ajax (aftrap 19.00 uur). De wedstrijd in Vigo zou voor de Amsterdammers het eerste weerzien met de Zweedse spits worden sinds de 4-2 nederlaag tegen Feyenoord op 29 januari 2012. Guidetti scoorde toen drie keer. In de Europa League won Ajax zijn eerste twee wedstrijden en staat eerste in Groep G. Celta is de nummer twee met vier punten.

In de Primera División staat Celta twaalfde. Na acht wedstrijden heeft de ploeg van trainer Eduardo Berizzo tien punten. Twee weken geleden werd in de competitie nog met 4-3 gewonnen van FC Barcelona. Vorig jaar werd Celta knap zesde. Villarreal is de nummer vijf (zestien punten uit acht duels). De ploeg heeft slechts twee punten minder dan koplopers Atlético Madrid en Real Madrid.