Engeland

Chelsea - Newcastle United

Chelsea is met de winst aan de haal gegaan in de thuiswedstrijd op maandag tegen Newcastle in de Premier League. Het duel eindigde in 3-2. Chelsea nam een vroege voorsprong, toen Nicolas Jackson scoorde na 6 minuten, met een assist van Cole Palmer. Alexander Isak bracht in de 43ste minuut Newcastle op gelijke hoogte, op aangeven van Bruno Guimarães Rodriguez Moura. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Palmer Chelsea op voorsprong na een assist van Enzo Fernández. Mykhailo Mudryk diepte de voorsprong van Chelsea uit na een assist van Conor Gallagher, in de 76ste minuut. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-2 voor Newcastle werd in de 90ste minuut gemaakt door Jacob Murphy, op aangeven van Lewis Miley. In de laatste vijf wedstrijden heeft Chelsea twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Newcastle twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Chelsea dit seizoen. De nederlaag was ook voor Newcastle de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil. . Sven Botman (Newcastle) speelde de hele wedstrijd. Met 39 punten staat Chelsea op de elfde plaats, terwijl Newcastle met 40 punten op de tiende plek staat. Chelsea heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Newcastle. Op zaterdag 30 maart speelt Chelsea om 16.00 uur een thuiswedstrijd tegen Burnley op Stamford Bridge. Newcastle speelt op dezelfde dag om 13.30 uur thuis tegen West Ham op St. James' Park.