Portugal

Rio Ave - Sporting Portugal

De succesvolle periode voor Sporting CP in de Primeira Liga is ten einde gekomen. Voor de uitwedstrijd tegen Rio Ave had Sporting een serie van acht opeenvolgende overwinningen, maar die serie werd zondag doorbroken in het Estádio do Rio Ave Futebol Clube na een 3-3 eindstand. Úmaro Embaló opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Fábio Ronaldo da Costa Conceição. Sporting CP maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Morten Hjulmand scoorde in de 9de minuut. Viktor Gyökeres bracht in de 44ste minuut de uitploeg op voorsprong. Rio Ave maakte gelijk net voor het rustsignaal toen Abdul-Aziz Yakubu scoorde. Yakubu maakte 3-2 in de 67ste minuut. Sebastián Coates maakte gelijk namens Sporting CP in de 73ste minuut na een assist van Hidemasa Morita. Rio Ave heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sporting CP vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was het tiende gelijkspel van Rio Ave dit seizoen. De volgende speeldag speelt Rio Ave op zaterdag 2 maart om 16.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Moreirense. Sporting CP speelt zondag 3 maart om 19.00 uur thuis tegen Farense.