Frankrijk

OGC Nice - AS Monaco

Monaco heeft zondag het uitduel met Nice gewonnen. De wedstrijd in de Ligue 1 eindigde in 2-3. Nice eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Monaco opende de score in de zestiende minuut via Denis Zakaria, met een assist van Mohamed Camara. Gaëtan Laborde bracht in de 37ste minuut Nice op gelijke hoogte. Direct na de rust liet Zakaria zich gelden voor een tweede keer en bracht Monaco opnieuw op voorsprong. Na een overtreding in de 54ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Dante Bonfim Costa Santos van Nice met rood van het veld. Evann Guessand maakte gelijk namens Nice in de 74ste minuut na een assist van Morgan Sanson. Aleksandr Golovin maakte het beslissende doelpunt in de 77ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft Nice twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Monaco twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Nice dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van Monaco met één doelpunt verschil. Pablo Rosario werd in de 67e minuut in het veld gebracht voor Nice. Nice staat op de tweede plek met 39 punten. Monaco is de nummer 3 met 38 punten. In de volgende wedstrijd speelt Nice op vrijdag 16 februari om 21.00 uur bij Lyon. Monaco ontvangt zondag 18 februari om 15.00 uur Toulouse.