FC Eindhoven - FC Emmen

De spelers van Eindhoven hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze FC Emmen met 2-3 versloegen in de thuiswedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na zes duels achter elkaar zonder winst voor Eindhoven in de Eerste Divisie. Het bezoekende team opende de score na 7 minuten via Piotr Parzyszek, met een assist van Jari Vlak. Ozan Kökcü bracht in de 20ste minuut Eindhoven op gelijke hoogte, op aangeven van Evan Rottier. Ahmed El Messaoudi bracht FC Emmen na meer dan een half uur op voorsprong, met een assist van Rui Jorge Monteiro Mendes. FC Emmen leek aan de winnende hand voor het merendeel van de wedstrijd. De gelijkmaker werd vlak voor tijd gemaakt toen Mawouna Amevor het doel vond voor Eindhoven, op aangeven van August Priske. Vijf minuten later kwam Eindhoven op voorsprong. Kökcü passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Sven Simons. Eindhoven heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl FC Emmen drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Eindhoven dit seizoen. Op vrijdag 15 december om 20.00 uur speelt Eindhoven bij Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch.