Portugal

FC Porto - Gil Vicente

Porto's serie van zes opeenvolgende overwinningen in de Primeira Liga is geëindigd in de thuiswedstrijd van Gil Vicente. De wedstrijd van zondag in het Estádio Do Dragão eindigde 1-2.

Porto kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Mehdi Taremi opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Daniel Namaso.

Francisco José Navarro Aliaga bracht in de 27ste minuut Gil Vicente op gelijke hoogte, met een assist van José Carlos Teixeira Lopes dos Reis Gonçalves.

Na een overtreding in de 35ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij João Mário Neto Lopes van Porto met rood van het veld.

Direct na de rust bracht Murilo de Souza Costa Gil Vicente een voorsprong.

Porto heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald één keer verloren, terwijl Gil Vicente twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Porto dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Gil Vicente met één doelpunt verschil.

Porto staat na deze wedstrijd met 51 punten op de tweede plek, terwijl Gil Vicente op de twaalfde plek staat met 26 punten.

De volgende speeldag speelt Porto op zaterdag 4 maart om 21.30 uur bij Chaves. Gil Vicente ontvangt zondag 5 maart om 16.30 uur Marítimo.