Engeland

Everton - Leeds United

1 - 0
Expected goals1.5 - 0.5

Everton heeft de thuiswedstrijd tegen Leeds United in de Premier League zaterdag met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Coleman.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 64ste minuut tot Séamus Coleman scoorde, met een assist van Alex Iwobi, en zo de 1–0 voor Everton vastlegde, zo eindigde de wedstrijd.

Leeds United heeft voor de tiende keer op rij geen overwinning behaald.

Everton heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Leeds United twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Everton dit seizoen. De nederlaag was ook voor Leeds United de achtste nederlaag met één doelpunt verschil.

Everton heeft 21 punten en staat op de zestiende positie, terwijl Leeds United met 19 punten de negentiende plaats inneemt.

Everton speelt in de volgende wedstrijd thuis tegen Aston Villa op zaterdag 25 februari om 16.00 uur op Goodison Park. Leeds United speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Southampton in het Elland Road.