Jong AZ - Heracles Almelo

1 - 1
Expected goals0.3 - 1.1

De vijf opeenvolgende overwinningen van Heracles in de Eerste Divisie zijn geëindigd in de uitwedstrijd tegen AZ II. De wedstrijd van vrijdag op het AFAS Trainingscomplex eindigde 1-1.

AZ II kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Het eerste goal werd gescoord bij de eindstreep met -1 minuten te spelen, toen Rigino Cicilia scoorde, met een assist van Thomas Bruns, om het 1–0 te maken voor Heracles.

De gelijkmaker voor AZ II werd in de laatste minuten gemaakt door Wouter Goes, op aangeven van Soulyman Allouch.

In de 97ste minuut werd Mexx Meerdink van AZ II van het veld gestuurd met een rode kaart.

AZ II heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Heracles vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was het vierde gelijkspel van AZ II dit seizoen.

In de volgende wedstrijd gaat AZ II op maandag 9 januari om 20.00 uur op bezoek bij Utrecht II. Heracles ontvangt zondag 15 januari om 14.30 uur PEC Zwolle.

Jong AZ en Heracles Almelo hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.