Spanje

Barcelona - Athletic Bilbao

Barcelona heeft zondag in de Primera División een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Athletic Club te winnen met 4-0. De thuisploeg leidde bij rust met 3-0.

De score werd na 12 minuten geopend door Barcelona via Ousmane Dembélé, op aangeven van Robert Lewandowski.

Sergi Roberto bracht in de 18de minuut Barcelona op 2-0, met een assist van Dembélé.

Vier minuten later passeerde Lewandowski de doelman en bouwde Barcelona de voorsprong uit naar 3-0.

De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Ferran Torres scoorde, met een assist van Dembélé, in de 73ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 4-0.

Het was de vierde wedstrijd achter elkaar voor Athletic Club dat er niet gewonnen werd.

Barcelona heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Athletic Club één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft.

Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd.

Op dit moment heeft Barcelona 28 punten en staat op de tweede plaats, terwijl Athletic Club met 18 punten op de zesde positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt Barcelona op zaterdag 29 oktober om 21.00 uur bij Valencia. Athletic Club ontvangt zondag 30 oktober om 18.30 uur Villarreal.