Enkel Flekken en Donnarumma kunnen recordbrekende Ter Stegen volgen

Reacties

Marc-André ter Stegen is bezig aan een geweldig seizoen. De Duitse doelman heeft zijn defensie bij Barcelona uitstekend onder controle. In alle vijf de Europese topcompetities kunnen enkel Oranje-doelman Mark Flekken en Gianluigi Donnarumma zijn statistieken benaderen.

Enkel Flekken en Donnarumma kunnen recordbrekende Ter Stegen volgen
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Zondagavond hield Ter Stegen in het gewonnen duel met Athletic Bilbao alweer voor de negende keer zijn doel schoon in La Liga. Daar had de Duitser slechts elf duels voor nodig. Een seizoenstart die uniek is. Nog nooit deed een doelman in de Spaanse competitie namelijk hetzelfde. Enkel Real Sociedad en Real Madrid konden Ter Stegen tot dusverre kloppen.

Het Spaanse SPORT was maandagochtend lyrisch over Ter Stegen. 'Hij bevindt zich in een zoet moment, maar het is niet nieuw wat we ontdekken. Al is de doelman bezig aan zijn tweede jeugd. De records brengen hem terug naar de top van de Olympus van topkeepers. Barça had hem in bloedvorm nodig en zijn betrouwbaarheid werkt door in het elftal', schreeuw de Catalaanse krant.

'Hij is het hangslot op het doel', vond het sportmedium. En dat bleek wel, want tot de tegengoal van Real Madrid in Santiago Bernabéu in El Clásico vorige week had Ter Stegen al een serie van 636 minuten zonder tegendoelpunt achter de rug. Het was de op één na beste periode ooit van een Barça-doelman. Enkel voormalige concurrent Claudio Bravo hield in het seizoen 2014/15 zijn doel langer schoon (755 minuten).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In alle topcompetities is Ter Stegen een van de drie keepers met de meeste clean sheets. Donarumma hield, in alle competities, ook negen keer zijn doel schoon bij Paris Saint-Germain. De andere doelman die Ter Stegen benadert, is Oranje-keeper Mark Flekken. De doelman van SC Freiburg is opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK in Qatar en dat is niet voor niets.

Waar Ter Stegen in de Champions League nog iedere keer geklopt werd, is de Freiburg-doelman juist constant op alle niveaus. Het is een van de redenen dat Freiburg op een sensationele derde plaats op de ranglijst staat. Daarnaast is de werkgever van Flekken zonder puntenverlies koploper in de groepsfase van de Europa League. Zaterdag hield hij zijn doel schoon tegen Werder Bremen (2-0). Met negen clean sheets in totaal is Flekken een onbetwiste sterkhouder.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.