De Graafschap - Almere City FC

De Graafschap heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City tot de rust gecontroleerd en nam een 1-0 voorsprong. Almere draaide de wedstrijd in de Eerste Divisie echter om en won met 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd nam De Graafschap een voorsprong, toen Charlison Benschop scoorde na 14 minuten, met een assist van Alexander Büttner.

Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Lance Duijvestijn maakte in de 67ste minuut gelijk voor Almere City.

Anthony Limbombe maakte het beslissende doelpunt in de 72ste minuut met een assist van Jeredy Hilterman. Limbombe voltooide zo de comeback van Almere City, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft De Graafschap één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Almere City twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van De Graafschap dit seizoen.

De Graafschap speelt in de volgende wedstrijd thuis tegen AZ II op Stadion De Vijverberg, Almere City treft Roda JC in de thuiswedstrijd in het Yanmar Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 30 september om 20.00 uur.