Roda JC Kerkrade - De Graafschap

Roda JC heeft maandag het thuisduel met De Graafschap gewonnen. De wedstrijd in de Eerste Divisie eindigde in 3-2.

Al vroeg in de wedstrijd nam Roda JC een voorsprong, toen Bryan Limbombe scoorde na 15 minuten, op aangeven van Dylan Vente.

Vente bracht in de 23ste minuut Roda JC op 2-0, met een assist van Niek Vossebelt. Direct na de rust scoorde Limbombe voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Roda JC.

Giovanni Korte verkleinde de achterstand voor De Graafschap in de 51ste minuut.

De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 73ste minuut van de wedstrijd toen Devin Haen scoorde, maar De Graafschap was niet in staat om meer goals te maken. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-2.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Roda JC twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl De Graafschap één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Roda JC dit seizoen. De nederlaag was ook voor De Graafschap de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Roda JC speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Eindhoven in het Parkstad Limburg Stadion, De Graafschap treft Almere City in de thuiswedstrijd op Stadion De Vijverberg. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 16 september om 20.00 uur.