AZ - Vitesse

In de Eredivisie heeft AZ zondag een makkelijke overwinning geboekt op Vitesse. Het werd maar liefst 6-1 voor de thuisploeg.

Vangelis Pavlidis opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Jordy Clasie.

AZ voerde de voorsprong vroeg in de wedstrijd op naar 2-0 toen Tijjani Reijnders scoorde, met een assist van Clasie, in de 13de minuut.

Dani de Wit bracht in de 41ste minuut de thuisploeg op 3-0, op aangeven van Milos Kerkez. Direct na de rust vond Reijnders het net voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor AZ.

Jesper Karlsson bouwde de marge verder uit in de 75ste minuut.

Riechedly Bazoer verkleinde de achterstand van Vitesse in de 78ste minuut. Maar Vitesse was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Maar AZ had nog tijd voor een extra doelpunt. Karlsson vond het doel opnieuw met één minuut te spelen.