SC Cambuur - PEC Zwolle

In het duel tussen PEC Zwolle en Cambuur in de Eredivisie, heeft PEC Zwolle een overwinning behaald. Het team won zaterdag met 3-4.

Oussama Darfalou opende na slechts drie minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Daishawn Redan.

PEC Zwolle bouwde de voorsprong vroeg in de wedstrijd uit naar 2-0 toen Mees de Wit scoorde, op aangeven van Redan, in de 6de minuut.

Drie minuten later passeerde Robin Maulun de doelman en bracht Cambuur de ploegen dichter bij elkaar: 2-1.

De 2-2 kwam van nog een eigen doelpunt van Konstantinos Lamprou van Cambuur in de 43ste minuut. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Redan PEC Zwolle een voorsprong met een assist van Darfalou.

Bram van Polen bouwde in de 66ste minuut de voorsprong uit voor PEC Zwolle.

David Sambissa verkleinde de achterstand van Cambuur met een assist van Issa Kallon, in de 78ste minuut. Maar Cambuur was niet bij machte vaker te scoren.

Het was de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Cambuur.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Cambuur drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl PEC Zwolle drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Cambuur dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van PEC Zwolle met één doelpunt verschil.

In de huidige stand heeft Cambuur 30 punten en staat op de achtste plaats, terwijl PEC Zwolle met 16 punten op de zeventiende positie staat.

Cambuur neemt het in de volgende wedstrijd uit op tegen Feyenoord, op zondag 20 februari om 14.30 uur in het Stadion Feijenoord. Op dezelfde dag speelt PEC Zwolle om 12.15 uur thuis tegen Groningen in het MAC³PARK Stadion.