In voetsporen Frenkie en Dumfries: Van Bommel (18) deelt toekomstplannen

Ruben van Bommel (18) werd woensdag verkozen tot Talent van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. De jonge aanvaller speelt nu nog voor MVV Maastricht, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer.

'Het is heel mooi om van de bondscoach een prijs te kunnen krijgen, iemand die zoveel bereikt heeft', vertelde Van Bommel. Ronald Koeman sprak over een gebrek aan goede buitenspelers in Nederland en noemde Van Bommel als een speler met veel potentie voor in de toekomst. 'Het is heel mooi als iemand zoals hij dat zegt. Ik zal het meenemen en ik zal het koesteren', reageerde de rappe aanvaller, die evengoed niet te hard van stapel wilde lopen. 'Een KKD-speler gaat sowieso niet snel voor het Nederlands elftal uitkomen. Laat staan volgend jaar. Ik ben pas achttien. Als het een keer gebeurt, zou ik dat heel mooi vinden. Maar het is nog heel ver weg, denk ik.'

Van Bommel was dit seizoen van grote waarde voor MVV met onder meer vijftien competitietreffers. Opvallend genoeg speelt hij nog altijd zonder profcontract in Maastricht. Zelf kan hij het wel uitleggen: 'Aan het begin van het seizoen hebben ze me geen contract aangeboden en zat ik op de bank. Na een paar wedstrijden hebben ze dat wel gedaan, maar voelde ik geen vertrouwen, dus heb ik ervoor gekozen om niet te tekenen. Daarna ging het wel aardig toen ik in de basis kwam, maar voelde ik nog steeds geen reden om te tekenen, omdat ze in het begin geen vertrouwen in me hadden. Om die reden heb ik nog steeds niet getekend, maar dat komt nog wel', verklapt Van Bommel.

Op die manier houdt MVV nog wat over aan een vertrek van de jongeling. 'Op het moment dat ik weet waar ik naartoe ga, dan zal dat gebeuren. Het is wel de club waar ik de kans heb gekregen. Dus ik vind wel dat ze iets verdienen. Zeker de supporters. Ik heb met een aantal clubs gesproken en ik moet nu een keuze gaan maken', aldus Van Bommel, die met zijn uitverkiezing tot Talent van het Jaar in de Eerste Divisie in de voetsporen treedt van grote spelers als Dries Mertens, Denzel Dumfries en Frenkie de Jong.

Meer MVV Maastricht
Meer over MVV Maastricht
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer R. van Bommel
Meer over R. van Bommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.