Zweefduik en assist Massop bezorgen Excelsior langverwachte zege

Reacties

Na vijf opeenvolgende nederlagen heeft Excelsior weer eens een overwinning mogen vieren. Het stuurde FC Groningen dankzij een vroege én een late treffer met een 2-0 nederlaag naar huis, Milan Massop was de grote man. De Kralingers stijgen door de overwinning naar een knappe elfde plek in de Eredivisie en doen plaats dertien over aan de Groningers.

Zweefduik en assist Massop bezorgen Excelsior langverwachte zege

Beide ploegen troffen midweeks een topclub, met wisselend succes. Excelsior verweerde zich donderdag op bezoek bij Ajax prima, maar ging toch met 3-1 onderuit. FC Groningen kwam in eigen huis tegen PSV een dag eerder eveneens met 3-1 achter, maar wist door een doelpunt van Mike te Wierik in de extra tijd alsnog een puntje te pakken: 3-3. Zondag was het Excelsior dat in het Van Dongen & De Roo Stadion al vroeg de eerste tik uitdeelde. Uit een prima aangesneden vrije trap van Hicham Faik kopte Massop de bal in de achtste minuut met een mooie zweefduik via de onderkant van de lat binnen.

In het vervolg namen de noorderlingen het heft in handen. Na een uitstekende balverovering van verdediger Samir Memisevic verstuurde Mimoun Mahi een passje op Django Warmerdam. Hij ontweek een tackle van Excelsior-verdediger Jordy de Wijs, maar stuurde de bal met buitenkantje rechts vervolgens nét voorlangs. Even later was Warmerdam ook de grote organisator bij de tweede grote Groningse kans voor rust. Na zijn hakje op Amir Absalem kwam de bal met een mazzeltje bij spits Lars Veldwijk, maar hij trof met zijn slappe rollertje slechts de paal.

Milan Massop zet Excelsior met een zweefduik op voorsprong: 1-0.
Milan Massop zet Excelsior met een zweefduik op voorsprong: 1-0.

Veldwijk begon tegen zijn oude club weer eens in de basis, waar zijn concurrent Tom van Weert (eveneens ex-Excelsior) de laatste weken nog de voorkeur kreeg. Vorige week scoorde de Brabander nog tweemaal tegen Roda JC Kerkrade (2-2), maar tegen PSV moest hij woensdag halverwege het veld ruimen ten faveure van Veldwijk. De sterke spits benutte in die wedstrijd een penalty, waarna hij het in Kralingen voor het eerst sinds 4 november weer vanaf het begin mocht proberen. Dat bleef niet onopgemerkt.

Langverwacht
Want nog voordat er een half uur was verstreken, trof hij al voor de tweede keer de paal. Wederom kreeg Veldwijk de bal wat gelukkig in zijn voeten, zijn schot in de korte hoek was doelman Theo Zwarthoed te machtig, maar weer trof hij het aluminium. Kort voor rust kreeg Excelsior eveneens een grote kans op een doelpunt. Kevin Vermeulen kapte zich knap vrij, maar Yoëll van Nieff kon zijn schot nog tot corner verwerken.

Ook in het tweede bedrijf toonde Veldwijk zich gedreven om zich te bewijzen, uitgerekend tegen de ploeg waarvoor hij in het promotieseizoen 2013/14 met dertig doelpunten topscorer werd van de Jupiler League. Uit een voorzet van Mahi kon hij inkoppen, maar dat deed hij recht in de handen van Zwarthoed. Nadat Faik met een zwabberbal al een keer de vuisten van Groningen-keeper Sergio Padt had getest en Van Weert bij de bezoekers ook binnen de lijnen was gekomen, zorgde Stanley Elbers kort voor tijd voor de beslissing. Op aangeven van Massop tikte hij de bevrijdende 2-0 binnen, waarmee de langverwachte zege voor Excelsior binnen was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.