Zweden ziet voordeel voor Oranje: 'Zeer vreemd dat ze na ons spelen'

Reacties

Bij Oranje-concurrent Zweden heerst er verbazing over de aanvangstijden van de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden. De nummer twee van Groep A neemt het zaterdag op tegen Luxemburg. Later op de avond treedt het Nederlands elftal, met het resultaat van zijn naaste concurrent in het achterhoofd, aan tegen Wit-Rusland.

Zweden ziet voordeel voor Oranje: 'Zeer vreemd dat ze na ons spelen'

Dat is tegen het zere been van de Zweden, omdat Nederland kijkend naar hun uitslag kan bepalen hoe veel risico er wordt genomen in Borisov. 'Het is erg, erg vreemd', aldus routinier Sebastian Larsson tegenover Fotbollskanalen. 'Het feit dat de twee laatste wedstrijden in de kwalificatie niet op dezelfde tijden worden gespeeld, is enorm vreemd. Tegelijkertijd is het wat het is, we moeten daar niet te veel energie aan verliezen.'

Zijn elftal trapt zaterdag in Solna om 18.00 uur af tegen Luxemburg, met een positief doelsaldo van +6 ten opzichte van Oranje, dat ook drie punten achterloopt en om 20.45 uur begint aan zijn duel. Voor Zweden telt zaterdag in eerste instantie alleen de drie punten. 'We zien het grote verschil in doelsaldo, maar we hebben afgesproken ons daar niet op te focussen', zei Larsson.

Hoewel bondscoach Dick Advocaat ook bij Oranje geen thema wil maken van een doelpuntenjacht, zal Nederland dit weekend in moeten lopen op Zweden om dinsdag in het laatste kwalificatieduel nog enigszins kans te maken op plaatsing voor de play-offs. Dan komt de directe concurrent op bezoek in de Arena.

Aad de Mos, Ronald de Boer en Freek Jansen over de WK-kansen en toekomst van Oranje.
Wordt Telstar-speler en Luxemburgs international Gerson Rodrigues de held van Oranje?
Bekijk hier hoe Oranje het WK nog kan halen via een weg vol obstakels.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.