Oranje zonder Strootman tegen Wit-Rusland en Zweden

Reacties

Kevin Strootman is niet fit genoeg om in actie te komen voor het Nederlands elftal in de laatste twee WK-kwalificatieduels. De 27-jarige middenvelder is onvoldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure en is definitief afgehaakt voor de cruciale wedstrijden.

Oranje zonder Strootman tegen Wit-Rusland en Zweden

Strootman kwam zondag gehavend uit de strijd met AC Milan. Bij een ongelukkige botsing met een ploeggenoot liep de sterkhouder van AS Roma een hoofdblessure op. Dat weerhield de Oranje-international ervan om maandag naar Nederland te vliegen. Dat is echter niet het enige. Strootman heeft namelijk last van een spier in zijn bovenbeen en woensdag is besloten dat die problemen te ernstig zijn om deze interlandperiode in actie te komen.

De KNVB maakte via de officiële kanalen bekend dat Strootman definitief is afgevallen voor het beslissende tweeluik, nadat AS Roma eerder al meldde dat zijn blessure 'van dag tot dag' zal worden bekeken. Omdat bondscoach Dick Advocaat geen vervanger oproept, bestaat de selectie van Oranje voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden uit 24 spelers. Nederland moet zowel de wedstrijd tegen Wit-Rusland (zaterdag, uit) als die tegen Zweden (dinsdag, thuis) winnen om kans te blijven maken op WK-deelname.

LandDuels en puntenDoelcijfers
Frankrijk8-1715-5
Zweden8-1618-7
Nederland8-1316-11
Bulgarije8-1213-17
Luxemburg8-57-17
Wit-Rusland8-54-16
'Robben is nog steeds de beste speler van Oranje'
Wie treedt in de voetsporen van Kluivert, Overmars en Promes?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.