Woensdag pas duidelijkheid over Strootman bij Oranje

Reacties

Kevin Strootman meldt zich dinsdag nog niet bij het Nederlands elftal. De middenvelder heeft last van een spierblessure en er wordt bekeken of hij zich überhaupt nog zal melden.

Woensdag pas duidelijkheid over Strootman bij Oranje

Strootman liep afgelopen weekend een hoofdblessure op en mocht maandag daarom nog niet naar Nederland vliegen van zijn club AS Roma. Het was de bedoeling dat de ervaren middenvelder zich dinsdag alsnog zou melden, maar daar komt het nu ook niet van.

De 27-jarige Strootman heeft namelijk last van een spier in zijn bovenbeen. Woensdag wordt bekeken of de linkspoot toch nog naar Nederland afreist om zich met de rest van de selectie voor te bereiden op de wedstrijd in en tegen Wit-Rusland van aanstaande zaterdag.

'Zelfs in deze staat moet Oranje gewoon winnen van Wit-Rusland'

Wanneer Strootman de wedstrijd tegen Wit-Rusland mist, meldt hij zich mogelijk alsnog bij Oranje voor de kraker tegen Zweden van volgende week dinsdag. Mocht Strootman afhaken voor het duel met Wit-Rusland, zal er geen vervanger opgeroepen worden door bondscoach Dick Advocaat.

Training
Maandagochtend trainde het Nederlands elftal voor het eerst in aanloop naar de wedstrijd tegen Wit-Rusland. Advocaat had de beschikking over 24 fitte spelers.

Weg vol obstakels: zo kan Oranje het WK nog halen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.