Zwak Vitesse zwijnt bij amateurs dankzij Ødegaard

Reacties

Vitesse heeft pas in de absolute slotfase een overwinning weten te boeken op bezoek bij de amateurs van Kozakken Boys. Dankzij een schot van Martin Ødegaard plaatst de formatie van Leonid Slutsky zich voor de laatste acht in de TOTO KNVB-beker.

Zwak Vitesse zwijnt bij amateurs dankzij Ødegaard
Kozakken Boys
Kozakken Boys
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Vitesse-coach Slutsky nam donderdagavond geen enkel risico op Sportpark De Zwaaier in Werkendam. De Rus had SC Heerenveen een dag eerder in het stadion van Telstar zien tobben met ODIN '59 en zo'n moeizame overwinning als die van de Friezen wilden de Arnhemmers koste wat het kost voorkomen. Het publiek in Werkendam werd zodoende getrakteerd op onder anderen Real Madrid-huurling Martin Ødegaard, 35-voudig Portugees international Eduardo en ook captain Bryan Linssen stond aan de aftrap.

Onder de indruk zijn ze bij Kozakken Boys echter niet snel meer na de bekeravonturen in de laatste jaren. Ajax, PSV, FC Utrecht, SC Heerenveen: allemaal trokken ze al eens voor de KNVB-beker naar Werkendam. Vorig seizoen werd De Graafschap zelfs uitgeschakeld door de ploeg uit de Tweede Divisie en datzelfde gebeurde ook Almere City dit seizoen.

Met de schrik vrij
De basisopstelling van Vitesse straalde uit dat er van onderschatting geen sprake was, maar de eerste kans was desondanks wel voor de thuisploeg. Kozakken Boys-verdediger Sanny Monteiro liet Vitesse met de schrik vrij komen met een kopbal op de paal. De Arnhemse bezoekers waren gewaarschuwd en tevens wakker geschud. Niet veel later zorgde Matús Bero namelijk voor de openingstreffer na een zeer fraaie actie en een net zo fraai schot in de rechterbovenhoek. Een treffer die in het ideaalbeeld van Slutsky de bevrijding had moeten vormen voor zijn ploeg.

Niets was minder waar. Zodra Vitesse de bal had, wist het nauwelijks wat er mee gedaan moest worden en kansen waren eveneens spaarzaam in het Brabantse land. Aan de andere kant zorgden de amateurs van Kozakken Boys evenmin voor een kansenregen, maar dat één standaardsituatie voldoende kan zijn voor een gelijkmaker bewezen de Werkendammers na een krap uur spelen. Jeffrey Rijsdijk slingerde een vrije trap voor het Arnhemse doel, waar Quentin Jakoba met het hoofd de 1-1 op het scorebord zette.

Alexander Büttner, Hilary Gong en Jake Clarke-Salter werden door Slutsky gebracht, maar ook zij wisten Vitesse niet naar grote hoogte te brengen. Lang leken de Werkendammers een verlenging af te dwingen en daarmee een nieuwe bekersensatie aan de clubhistorie te kunnen toevoegen. Maar de individuele klasse van Vitesse maakte dan toch nog het verschil. Ødegaard was op 25 meter van het doel helemaal vrijgelaten en schoot de bevrijdende 2-1 in de lange hoek binnen. Daardoor meldt Vitesse zich bij de laatste acht van het bekertoernooi en rest er voor de Werkendamse formatie van coach Michel Langerak niets meer dan complimenten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.